Hvorfor planlegge middager?

Mange lurer nok på hva som er vitsen med å begynne med slik planlegging. Her kommer svaret 😉

  1. Du sparer penger! Dette er det viktigste for meg. Jeg gikk gjennom alle utgifter vi   hadde her i huset, og fant ut at vi brukte 8000 – 9000kr i måneden på mat og diverse! 8000 kroner! DET er mye penger. Nå bruker vi mellom 2500kr og 3500kr. DET er penger spart! Tenk på alt du kan bruke de pengene på i stedefor 😉
  2. Du sparer faktisk tid og energi. Jeg bruker kortere tid på planlegging og storhandling en gang i måneden. Du slipper å stresse hver dag eller hver uke med å tenkte ut hva dere skal spise. Og med tidsklemma veldig til stede i manges liv, så er dette alfa og omega.
  3. Du kaster mye mindre mat. Det anslås at hver husholdning i Norgen kaster mellom 50 og 60kg mat i året. DET er mye mat det! Med god planlegging, så kaster man automatisk mye mindre mat. Del opp i porsjoner, lag ikke mer mat enn du vet blir spist opp og blir det rester så kan det brukes til en restemiddag eller hva med en herlig lunsj dagen etter? Tenk så mye miljø du sparer i tillegg.
  4. Du sparer plass i kjøkkenskapene. Sliter du med kjøkkenskap som er fylt til randen? Sliter du med at du ofte har masse av en ting, og alltid tom for en annen ting? Er frysen fylt med ting du ikke visste du hadde? Planlegging fjerner disse problemene. Du bruker av det du allerede har og handler bare inn det du vet at du ikke har. Skapene dine kommer til å bugne i starten av måneden og er nesten tomme på slutten igjen.

Dette er de 4 beste og viktigste fordelene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s