Jeg er ufattelig lei kylling. Vi har hatt perioder der vi har spist enorme mengder kylling og nå er det bare nok.

Men vi har barn, og er opptatt av at de skal ha ett variert og bra kosthold. Da hører kylling hjemme. Så nå blir noe nytt prøvd. Hjemmelagde kyllingnuggets.

Burde tatt bilder steg for steg, men det ble litt hastverk med middagen i dag.

Oppskrift til 2 voksne og 2 barn (som spiser som voksne):

  • 3 kyllingfileter
  • 2 dl griljermel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts basilikum
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ss rapsolje
  1. Del kyllingfileten i små biter
  2. Ha griljermel og krydder i en brødpose og rist det sammen.
  3. Ha kyllingen i posen og hell over oljen.
  4. Rist posen godt til kyllingen er dekket av blandingen.
  5. Ha kyllingen over på ett stekebrett med bakepapir på.
  6. Stek i ovn på 225 grader i ca 10 minutter.
  7. Server med ris eller pasta 🙂

20140318-175753.jpg

Slik ser nuggetsene ut før de går i ovnen. Neste gang skal jeg få fjernet mest mulig av den overflødige krydder- og griljermelblandingen.

Dette gikk ned på høykant hos både liten og stor her i huset i allefall!
Noe for dere?

Hilsen

Husmoren 😉

 

Advertisements