I mine øyne er det få ting som smaker like godt som hjemmedyrkede grønnsaker. Bare synd man trenger store åkre for å dyrke selv. Eller trenger man det?

Faktisk ikke! Du kan dyrke en mengder grønnsaker på en liten hageflekk eller på en balkong. Alt fra poteter til tomater! For meg frister det ekstremt å plante en del grønnsaker på terrassen vår i år.

Ett par eksempler har jeg selvsagt til dere!

Poteter:

Få tak i noen store potter med hull i bunn. Fyll med jord og sett 3-4 poteter i hver potte. Ha ca 5 cm jord over så-potetene. La stå på solfylt sted. Husk å vanne ofte når det er tørt vær. Ulike potetsorter har ulik vekst-tid.

Tomater:

I Norge går det best med cherrytomater i potter. Plant i potter med hull i bunn og husk å gjødsle. Vann ofte og sørg for masse sol.

Gulrot:

Bruk en dyp blomsterkasse fylt med jord. Gulrot-frø setter du rett i jorden. Ikke plant for tett, da de kan vokse sammen. Trenger gjødsel! Husk å vanne ofte ved tørt vær.

Jeg har i allefall veldig lyst til å prøve å dyrke noen krukker med potetet og kanskje en kasse gulerøtter. Blir ikke store mengden, men er stas å servere grønnsaker man har dyrket selv.

Hilsen

Husmoren 😉

Reklamer