Det er allerede vidt kjent, at det i mange land er utbredt å spise insekter. Både som snacks og som erstatning for kjøtt.

Leste i avisen i dag at flere og flere kokker i den vestlige verden, har begynt å ta i bruk insekter på menyen. Hvorfor? To grunner, det koster lite og det er faktisk miljøvennlig.

Kjøttproduksjon krever enorme mengder energi for lite mat i retur. Altså, lite miljøvennlig. Insekter derimot krever ekstremt lite. Insekter inneholder store mengder proteiner, og er ifølge eksperter, velsmakende om det tilberedes riktig.

Kanskje det ikke er så lenge til vi kan kjøpe en pose med maur, sikader eller larver i matbutikkene. Er du villig til å prøve denne alternative matkilden for å spare miljø og penger?

Og så må jeg spørre. Dette er faktisk ikke for å virke frekk, men jeg lurer virkelig. Kan vegetarianere spise insekter, eller er det feil siden de er levende? Vil gjerne høre deres mening.

Hilsen

Husmoren 😉

Advertisements