Jeg ELSKER amerikanske pannekaker! Kan spise enorme mengder av det, men hjemme vil jeg gjerne ha noe som metter litt mer. Det gjør at både vi voksne og ungene kan nyte en herlig søndagsfrokost uten dårlig samvittighet.

Jeg tok utgangspunkt i Tine sin oppskrift på amerikanske pannekaker og trikset litt med den. Oppskriften skal dere selvsagt få.

Holder til ca 10 pannekaker.

  • 50 gram smør
  • 2,5 dl melk
  • 2 egg
  • 1 dl sammalt hvete fin
  • 1,5 dl kruskakli
  • 1 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • Kardemomme, kanel og lignende kan tilsettes for litt ekstra smak.
  1. Bland sammen alt det tørre i en bolle
  2. Smelt smør og hell i melken.
  3. Visp eggene godt sammen og hell i den lunkne blandingen av smør og melk.
  4. Rør sammen det våte og det tørre. Sørg for å røre ut alle klumper.
  5. La røren hvile i minimum 15 minutter.
  6. Stek små pannekaker ca 10 cm i diameter. Husk å ikke bruke for sterk varme.

Bytt ut kruskakli og sammelt fin hvete med bare hvetemel for å få orginale amerikanske pannekaker 😉

Server de varme med syltetøy, brunost eller helamerikansk med lønnesirup 😀
Passer perfekt til helgefrokost eller lunsj.

Hilsen

Husmoren 😉