Til stadighet dukker det opp artikler i landets mange aviser og magasin om at det blir flere og flere som sliter med økonomien sin. Flere lever på kreditt og lånte penger eller bare dropper å betale regningene sine. Dette er jo ikke bra, for det gjelder spesielt unge mennesker.

Takket være mye krøll fra Nav under begge svangerskapene, så endte vi også litt i en slik situasjon. Vi måtte bare ta grep. Begynner dere å miste litt kontroll også, så er det viktig å ta grep så tidlig som mulig før det går riktig ille.

  1. Gå over alle utgiftsposter. Få oversikt over absolutt alt dere bruker penger på av faste utgifter. Hvor mye har dere igjen av lønningene når alt det er tatt bort?
  2. Ta vare på alle kvitteringer og få oversikt over hvor alle resterende penger forsvinner. Bruker dere mye penger på unødvendige ting?
  3. Finn ut om det er noen av de faste utgiftene som kan minskes. Kan dere få ned strømregningen? Har dere dyre abonementer på telefon og internett? Hva med forsikringene deres?
  4. Planlegg sparing! Fyll opp i BSU konto om dere har, og start fast sparing. Vil også anbefale mikrosparing dersom banken deres tilbyr det. Da blir ett lite beløp overført til sparekonto hver gang dere trekker kortet i butikk eller tar ut penger.
  5. Få flest mulig av regningene som e-faktura og/eller avtalegiro. Med avtalegiro slipper dere å tenke over regningene for da går alt automatisk. Purregebyrer og inkasso koster mye penger.
  6. Unngå bruk av kredittkort for alt det er verdt. Det er en felle!
  7. Start månedsplanlegging av mat 😉

Husk at en kan aldri ha for mye penger oppspart! Plutselig så trenger man de til noe.

Hilsen

Husmoren 😉

 

Reklamer