Det å få bursdagsfeiringer, og andre familieselskap inn i månedsplanlegging og handling, er så og si umulig! Jeg har prøvd og feilet noen ganger. Til en viss grad så kan man handle inn en del av det man trenger, men om bursdagen er sent i måneden så er det plutselig litt verre. Man skal jo ha plass, og mye av det man trenger må være ferskt. Ikke vet man alltid hvor mange som faktisk dukker opp. Litt kjedelig om man da sitter igjen med store mengder mat som man da ikke får spist opp. Da er det bedre å handle inn på en av de turene på butikken dere har hver uke.

I tillegg så det koster som oftest litt å ha selskap, uansett om man har det hjemme eller leier lokaler. Man skal som oftest ha noe å spise og så er det jo selvsagt kaker og kaffe. Det er ikke nødvendig å ha koldtbord med mengder av pålegg, varmmat og 4 ulike brød eller koldtbord fra

Hva med å servere en deilig hjemmelaget lasagne med salat og loff til? Helstekt ørret med ris eller pasta? Eller hva med en helt enkel kyllingsalat med focaccia til? Det finnes en hel verden av deilig og lettvint mat som ikke koster flere hundrede kroner å stelle i stand. En annen fordel er jo at restene (om det er noen igjen) er så utrolig lette å bruke opp!

Så var det kaker. Ikke glad i å bake eller får du det ikke til? Muffins er en alltid like sikker vinner. Bare der har en jo flere tusen muligheter, men det er lov å gå for helt vanlige vaniljemuffins også. Hjemmelagde kjeks er heller ikke så vanskelig å lage. I min familie er det heller ikke noen mangel på bakeeksperter, så det er alltid noen som tar med en kake eller ti. Regner med at jeg ikke er alene om akkurat det.

Hilsen

Husmoren 😉

Reklamer